U bevindt zich hier: Home > Tips en Tools > Belonen

Belonen

'Na een dag hard werken heb ik wel een wijntje verdiend'. Ken je die gedachte? Na een prestatie of een klus vind je dat je wel een beloning hebt verdiend. Misschien ben je wel gewend om jezelf te belonen met alcohol. Aangezien we weten dat alcohol niet gezond voor je is, is dit een vreemde gedachte, toch? Alcohol geeft een kortstondige beloning, even een fijn en ontspannen gevoel. Maar het is een beloning op de korte termijn, die misschien wel nadelen geeft op de lange termijn.

Als je je alcoholgebruik mindert valt er dus een ‘beloning’ weg. En wat doe je dan om even stoom af te blazen? Er is niets mis mee om jezelf te belonen na een dag hard werken. Maar er zijn ook andere beloningen dan het drinken van alcohol. Mogelijk helpt het je om even een eindje te wandelen of om iets leuks te doen met je partner of met een vriend of vriendin. Je kan daar natuurlijk van alles voor bedenken.

Wat nog belangrijker is, is dat je jezelf een beloning geeft voor het veranderen van je alcoholgebruik! Het is namelijk niet makkelijk om een patroon te doorbreken en wanneer dat lukt mag je dat vieren! Wat ga jij doen om hierbij stil te staan? Wij zijn daar natuurlijk erg benieuwd naar en zouden het heel erg leuk vinden als je ons laat weten wat jouw beloning is. Mail naar frisdezomerin@tactus.nl.