U bevindt zich hier: Home > Blog - week 2

Blog - week 2

Hoi, hoe is jou afgelopen week gegaan? Heb je nog lastige momenten ervaren en heb je je aan je doel kunnen houden? Nou, mijn week stond in ieder geval in het teken van extremen. Wat dat betekent? Daar ga ik je vandaag alles over vertellen. Lees je mee?

Maandag t/m donderdag heb ik helemaal niets gedronken. Zelfs niet toen ik na mijn werk donderdagavond belandde op het terras. Nee hoor, de rest ging allemaal voor een wijntje of biertje, maar ik koos voor een Spa rood met citroen. En die kreeg ik, jawel, in een wijnglas! Haha, ik zou bijna denken dat de bediening dat met opzet deed. Zo stond mijn spa rood niet zo ‘eenzaam’ tussen alle ‘stoere’ alcoholische drankjes. Want ik heb wel het gevoel dat het een groepsding is. Dat je, wanneer je geen alcohol besteld, je meteen niet meer stoer bent of zo. Heel gek. Als er namelijk één iemand begint met het bestellen van een biertje, denkt de volgende: ‘oh, ik doe ook mee’. Of ze dat nu doen omdat ze daar echt zin in hebben of bang zijn voor de reactie van de groep blijft mij een vraag. In ieder geval: ik koos voor een Spa rood en kreeg hier natuurlijk wat commentaar op. ‘Saai Els’ of ‘Doe nou mee’, ‘Zelfs niet ééntje?’. Nee, zelfs niet eentje. Ik had mijn doel in mijn hoofd en daar ging ik voor. Niet iedereen begreep dat natuurlijk, maar dat hoeft ook niet. Als ik het maar begrijp;) Het ‘nee zeggen’ in groepsverband vind ik minder lastig worden en ik leer steeds meer manieren om in te zetten als ik toch in de verleiding ben om wel alcohol te bestellen.

 

Goed, terug naar die extremen. De eerste vier dagen waren behoorlijk rustig, zodat het makkelijker was mij aan mijn doel te houden. Maar in het weekend stonden er twee verjaardagen op de planning. Volgens mijn doel mag ik gewoon drinken in het weekend, maar dat bekent niet dat ik dan ‘alles over boord’ moet gooien en niet meer bezig hoef te zijn met de hoeveelheden die ik drink. Alleen had ik hier nog geen plan van aanpak op gemaakt, en zonder plan te werk gaan is nooit een goed idee...

  

Op vrijdag had ik een verjaardag van een vriendin. Samen met nog een paar andere vriendinnen die ik al een tijd niet gesproken had en ja... dan is het wel echt gezellig om onder het genot van een wijntje bij te kletsen. Dus die eerste sloeg ik niet af. De tweede ook niet. En toen besloten we nog uit te gaan want, ja dat waren we ook al lang niet meer geweest. Waarop ik het allemaal wel best vond met de challenge. In de stad dronken we nog een biertje, een mixdrankje en een shotje, omdat het ons een goed idee leek alles door elkaar te drinken (not)… De volgende ochtend vulde ik de middelenmeter in en gelijk schaamde ik mij. Dit sloeg natuurlijk nergens op... Had de avond niet net zo leuk kunnen zijn zonder die drankjes?

Die volgende dag had ik nog een verjaardag. Hoewel ik niet echt zin had in iets van alcohol door de vorige stapavond, heb ik hier één witbiertje gedronken om te proosten op de jarige. Ik genoot van een heel leuk gezelschap in Utrecht en rond 11 uur ging ik met een vriendin weer huiswaarts.

Zondag kon ik wat slaap inhalen, werkte ik een halve dag en ging ik langs mijn ouders. Mijn vader stak de barbecue aan en mijn moeder stond op het punt om een drankje in te schenken. ‘Of wil je een lekkere Gin-Tonic?’. Waarop ik zei: ‘Hmm.. Nee, bedankt mam. Ik doe mee aan een challenge enzo. En ik heb dit weekend wel even genoeg gedronken.. ‘ Dat begreep ze volkomen en ik kreeg een lekker alcoholvrij drankje. Ook prima tijdens een barbecue!

Los gezien van vrijdag ging deze week dus behoorlijk goed. Maar, ook al heb ik me aan mijn doel gehouden, ik vond vrijdag toch wel een kleine uitschieter. Er zaten wat onnodige drankjes tussen, die ik echt niet nodig had om de avond leuker te maken. Wie herkent dat? Dat je doordrinkt voor de gezelligheid, maar dat het eigenlijk niets toevoegt? Gelukkig was het wel een heel gezellig weekend en dat is mij veel waard.

Leuk dat je weer mee las met mijn ervaringen. Ik ben benieuwd hoe het jullie afgaat! We gaan de laatste week alweer in... Wordt je daar blij van of zou je nog wel even door kunnen gaan? Voor beide kanten valt iets te zeggen en ik ben heel benieuwd naar volgende week, want ook daar heb ik een paar uitdagingen. 

Tot volgende week!
Elske