U bevindt zich hier: Home > Blog - week 1

Blog - week 1

Hallo allemaal!

Daar ben ik weer; klaar om mijn ervaringen van deze week met jullie te delen. De afgelopen week was een drukke week, waarin ik 's avonds wederom veel afspraken buiten de deur had. Het weer was deze week lang niet zo mooi als de vorige en dat vond ik dan wel weer een prettige bijkomstigheid voor mijn Fris de zomer in - challenge. Waarom? Omdat ik dan niet meer spontaan de deur uit vlieg voor een biertje op het terras. Maar dat is toch gezellig? Dat zeker, alleen ben ik erachter gekomen dat ik alcohol toch wel veel met gezelligheid associeer (of is het nu andersom?). Daarom heb ik deze week geprobeerd dit eens anders te doen. Ik bleef de gezelligheid opzoeken, maar probeerde dat niet direct te combineren met een glaasje wijn of een biertje. Ben je benieuwd hoe mij dat afging? Lees dan mee, want ik heb ook een praktische tip!

Maandag en dinsdag dronk ik niets, hoewel ik op dinsdag toch de deur uit ging. Ik had geen zin om te drinken en dat bracht mij tot de volgende conclusie: niet iedere sociale gelegenheid hoeft gepaard te gaan met drank, want ik heb daar lang niet altijd trek in. En dat is maar goed ook;) IJskoffies zijn namelijk ook een heel goed idee!

Woensdag wederom een normale werkdag waarbij ’s avonds mijn vriend langs komt. We zien elkaar niet heel veel de laatste tijd (druk, druk, druk..) dus maken er een gezellig avondje van. En laat het nou net zijn dat ik nog twee speciaal biertjes in de koelkast heb liggen… In een fractie van een seconde schiet mijn doel (alcohol alleen in de weekenden) door mijn hoofd, maar hé dit weekend heb ik geen planning qua uitgaan of iets anders, dus ik mag best de dagen wat omdraaien. Toch? Als ik maar niet op meer dan twee dagen in de week alcohol drink. En zo hoor ik mijzelf, sneller dan ik mij hier bewust van ben, excuses bedenken en doe er niets aan om er tegenin te gaan. Ik heb er gewoon zin in, klaar. Samen drinken we de biertjes op en lekker... dat zijn ze. Er is voor ieder één speciaal-biertje en dat is precies genoeg. Voel ik me schuldig? Een beetje. Tegenover jullie en voor de challenge. Heb ik ervan genoten? Dat zeker, en dat is ook wat waard.

Ook op donderdag staat er genoeg op de planning. Na mijn werkdag spreek ik af met een oud-collega die naar Korea is geëmigreerd. Ze is voor even in Nederland en daar maken een vriendin en ik dan ook graag gebruik van: terrasjestijd! Want de zon laat zich vandaag weer van haar beste kant zien en, hoewel we de laatste tijd echt super verwend zijn met het mooie weer, voelde het al weer even geleden dat ik hiervan kon genieten. Het is super leuk om even met haar bij te kletsen en haar verhalen te horen. Dat alles doen we natuurlijk onder het genot van een hapje, en een drankje. Hoewel ik nu echt wel weer zin heb in een witbiertje, bestel ik een spa rood. Ik heb mijn doel in mijn hoofd en wil mij hier vandaag wel aan houden. Dus, top! Blootgesteld aan verleidingen van het terras en 1000 biertjes voorbij zien komen, maar niet toegegeven aan mijn trek!

Vrijdag heb ik een lange werkdag en wanneer ik thuis kom om half 7 moet ik nog even wat dingen van mijn to-do lijst afstrepen, anders heb ik geen rust in mijn hoofd. Gevolg? Sociale afspraak gecanceld en om 21 uur plof ik op de bank met een kop thee en mijn favoriete ijsje. Ook een hele lekkere vervanger voor dat biertje op het terras ;)

Zaterdag werk ik wederom (begint het al saai te worden?) en ’s avonds heb ik niet veel op de planning. Ik ga op bezoek bij mijn ouders, want daar mag ik mijn gezicht ook wel weer even laten zien. Eenmaal daar aangekomen valt mijn oog op de geweldige kruidentuin (citroenmelisse en munt) en met een paar citroenen en limoenen maak ik daar een heerlijke limonade van. Die drinken we met z’n allen tijdens het borrel uurtje, in plaats van dat biertje of wijntje.

*Tromgeroffel* En hierbij dan ook meteen mijn tip: Mocht je nu trek ervaren of net als ik vaak sociale momenten hebben, maar wil je niet altijd alcohol bestellen of afslaan en voor ‘saai’ worden aangezien? Zorg er dan voor dat er een ‘leuke vervanger’ aanwezig is... Een opgefleurde karaf gevuld met water en wat munt en fruit doet al heel veel. Of serveer een frisje in een leuk (wijn)glas met wat ijsblokjes erin. Dat werkt echt; probeer het maar eens!

Zondag was niet heel noemenswaardig. Ik had een mooie dag, waarin veel gewandeld is, en als afsluiter deden we een drankje. Ik koos voor een sapje en één biertje, want daar had ik zin in.

Ondanks mijn teleurstelling van woensdag (één speciaal biertje) vind ik dat ik het toch best goed gedaan heb. Uiteindelijk heb ik maar twee biertjes gedronken deze week en dat is toch alweer een verbetering ten opzichte van vorige week.

Volgende week wordt echter lastiger voor me, want dan heb ik twee verjaardagen van vriendinnen staan en daar wordt vast het een en ander gedronken. Eens zien of ik maat kan houden en kan omgaan met de sociale druk die er vast en zeker bij komt kijken als ik een drankje afsla…

Ik ben ook heel benieuw hoe het jullie afgaat. Is het gelukt een doel te stellen waar je achter staat? En lukt het je ook om die vol te houden of wordt je constant blootgesteld aan verleidingen? In ieder geval; zet hem op, en we doen dit samen J !

Ps. Ik heb mijn alcoholgebruik ditmaal bijgehouden via de app ‘Middelenmeter’. Super handig als je nog niet helemaal bewust bent van de hoeveelheid die je drinkt en hoe vaak je dat doet.

Tot volgende week!
Elske